Articole Blog

Distractii pentru cei mici – care sunt primele jucarii pe care le cumparam pentru copilul nostru?

22742

Inca de la nastere, copiii nostri sunt inconjurati de tot felul de stimuli, motorii si senzoriali, care mai de care mai interesanti si care sunt in permanenta competitie pentru atentia celor mici. Insa acesti stimuli nu sunt intotdeauna manifestari pozitive si nu sunt intotdeauna cele mai bune idei pentru linistirea copilului nostru.
De fapt, cel mai adesea acesti stimuli ii agita pe cei mici si ii fac sa isi piarda concentrarea, ducand la un somn agitat si plin de nelinisti si la o perioada neplacuta din viata lor.

De aceea, trebuie sa avem grija sa nu ii expunem pe cei mici, mai ales cand este vorba despre bebelusi, la stimuli exteriori neplacuti sau care le pot provoca disconfort. Aici sunt incluse bineinteles zgomotele prea puternice, luminile nepotrivite pentru copii prea mici, dar si unele jucarii care au functie de vibratii prea puternica sau nepotrivita cu varsta acestora.
Insa cum sa fim siguri ca alegem jucaria potrivita pentru copilul nostru, ceva care sa il stimuleze si sa ii dezvolte imaginatia in acelasi timp? Ceva care sa ne asigure ca se va linisti cand este ora de culcare, insa va fi potrivita ai peste zi ?

Aici intervin jucariile pe care noi, cei de la iaujucarii.ro, vi le oferim cu drag:

  • carusele de patut cu personaje care mai de care mai placute copiilor, de la albinute la personaje de desene animate, menite sa se plieze pe gusturile celor mici
  • proiectoare pentru patut, care sa le asigure celor mici un mini spectacol de lumini inainte de fiecare culcare, cu stele si luna sau cu orice alt filmulet preferat de copilul dumneavoastra.

Fie ca ne dam sau nu seama, caruselele de patut sau proiectoarele de patut sunt deosebit de importante pentru cresterea si dezvoltarea copilului nostru. De ce ? Raspunsul este unul simplu : prin imaginile proiectate de proiectorul de patut sau prin personajele pe care cel mic le vede deasupra patutului sau acesta isi dezvolta imaginatia si i se stimuleaza latura creativa.
Asadar, apelati cu incredere la noi si nu va vom dezamagi nici pe dumneavoastra, nici pe cei mici!