Articole Blog

Figurinele Schleich si rolul figurinelor de animale in dezvoltarea celor mici

16533

Dezvoltarea unui copil este un proces deosebit de important, care insa nu este privit indeaproape de cele mai multe ori atunci cand trebuie. Daca un psiholog sau un psihiatru pot oricand identifica toate etapele din dezvoltarea unui copil, este important ca noi, din postura de parinti, sa fac distinctia atat se necesara intre diferitele puncte de cotitura in cresterea copilului nostru.

De obicei, tindem sa asociem etapele cresterii celui mic cu momentele in care acesta merge la gradinita sau scoala, insa majoritatea studiilor arata ca aceste etape sunt de fapt delimitate de catre alti factori, cum ar fi trecerea de la un tip de joc la altul.

Astfel, putem remarca cateva etape clare in dezvoltarea copilului nostru, pornind inca de la nasterea acestuia :

  • perioada de sugar, in care cel mic nu este neaparat interesat de alti stimuli externi in afara de mama sa sau proprii parinti
  • perioada de bebelus, marcata de dorinta copilului de a manui tot felul de jucarii colorate si care scot zgomote
  • etapa ce vine imediat inaintea gradinitei, cand cel mic este interesat de jucarii precum figurine de animale sau figurine care se aseamana cu realitate
  • etapa de prescolar, cand atentia le este captata celor mici de jocuri de rol, jocuri de constructie
  • etapa tarzie a jocului, unde copiii tind sa se joace mai degraba cu jocuri fantastice sau care evoca lumi ale fanteziei.

 

Toate acestea au, bineinteles, rolul lor in dezvoltarea imaginatiei celui mic, fiind esentiale in amintirile pe care si le vor crea mai tarziu . Cati dintre noi nu ne aducem aminte cu drag de ursuletul din copilarie, de papusa care ne insotea in toate aventurile sau de figurina unui calut alaturi de care mergeam in calatorii fantastice prin taramuri ne-explorate ?

Figurinele de animale de acest tip trebuie insa sa fie calitative din toate punctele de vedere, de la constructie si pana la materialul din care sunt alcatuite, pentru a fi sigure pentru copiii nostri. De aceea, noi cei de la iaujucarii.ro va oferim o gama larga de figurine schleichfigurine animale si nu numai, pentru a va incanta copilul si a fi absolut siguri ca acesta va fi mai mult decat dornic sa se joace cu ele oricand.