Articole Blog

Importanta jocurilor de rol in viata celor mici

trusainfrumusetarecuuscatordepartk5862

Pompieri, medici sau astronauti, cu totii ne-am visat meseria cand eram mici; fie ca alegeam sa ne jucam de unii singuri sau impreuna cu prietenii si colegii nostri, jocurile de rol erau mereu preponderente in copilaria noastra.
Politistii si the bad guys, doctorul si pacientul, profesorul si elevii sai, toate acestea ne-au populat imaginatia si anii copilariei si au ajutat in dezvoltarea noastra intelectuala si psihica.

Din punct de vedere al evaluarii unui psihopedagog, jocurile de rol au mai multe meniri in viata noastra de adulti, si anume :

– un joc de rol ne va dezvolta laturi ale imaginatiei care altfel ar ramane nestimulate
– jocurile de rol ne ajuta sa devenim mai responsabili
– jocurile de rol ii vor ajuta pe cei mici sa relationeze cu alti copii in mod diferit

Astfel, un joc de rol bine construit va fi mereu bine-venit in viata copilului nostru si este chiar recomandabil sa le achizitionam acestora astfel de jocuri, pentru a ii ajuta sa se dezvolte din toate punctele de vedere. Apelati la iaujucarii.ro chiar astazi si va vom pune la dispozitie o multitudine de jocuri de rol pentru copilul dumneavoastra : se pot plima pe planete straine, pot preda o lectie prietenilor lor sau pot imparti dreptatea in lumea jocului!