Articole Blog

Jucariile Lego si dezvoltarea cretivitatii copiilor

22760

Poate una dintre cele mai importante laturi ale copilariei, care este insa de multe ori trecuta cu vederea, este latura creativa. De ce tinde toata lumea insa sa ignore mecesitatea dezvoltarii creativitatii celor mici? Aceasta intrebare este una la care se poate raspunde din mai multe puncte de vedere, insa trebuie sa avem in vedere faptul ca in ziua de astazi majoritatea parintilor vor sa le dezvolte celor mici mai degraba latura bazata strict pe cunostinte, educativa.

Insa cat de departe putem merge strict pe inocularea celor mici cu niste cunostinte aride, care nu pot fi mereu asociate cu ceva practic, tangibil, si care mai degraba le vor crea copiilor nostri un sentiment de respingere fata de mediul scolar decat sa le dezvolte imaginatia si sa ii ajute in dezvoltarea personala ?

Este foarte important sa ne dam seama ca un copil are nevoie si de ore de joaca pura, in care sa isi puna la contributie imaginatia si sa creeze lumi noi si interesante, special adaptate dupa dorintele lor si dupa nevoile lor. O astfel de posibilitate, de a se juca fara limite, este necesara tuturor copiilor si este nevoie sa le asiguram copiilor nostri toate conditiile necesare pentru asemenea oportunitati.
Jucariile LEGO reprezinta un punct de reper in lumea jucariilor menite sa dezvolte creativitatea copiilor nostri, ele existand pe piata de foarte multi ani si marcand numeroase generatii.

Fie ca discutam aici despre LEGO Duplo, special create pentru copiii de varste mai mici – acestea au piese mai mari care pot fi utilizate fara griji de cei mici ( ne-existand pericolul ca acestia sa inghita o piesa mica de LEGO), despre LEGO Technic sau seturi LEGO bazate pe povesti din lumea Disney , toate acestea sunt menite sa ii incurajeze pe cei mici sa plece in aventuri incredibile, sa creeze lumi noi si interesante si sa isi dezvolte latura creativa.
Jucariile LEGO sunt usor de folosit, piesele lor putand fi schimbate dupa bunul plac al celor mici, iar copiii care le folosesc se pot juca si distra ore in sir alaturi de personajele lor preferate.

Asadar, de ce sa nu ii bucurati pe cei mici, oferindu-le posibilitatea de a isi crea castele, vase de lupta sau avioane menite sa ii duca in aventuri incredibile, cu ajutorul seturilor LEGO?
Achizitionati-le chiar astazi de la iaujucarii.ro !