Articole Blog

Lumea Minuata a Jucariilor si a Copilariei

16301

In fiecare dintre noi se afla un copil, fie ca vrem sau nu sa recunoastem, iar aceasta latura a noastra provine inca din copilaria noastra, avand la origine modul in care ne-am petrecut perioada copilariei, jocurile de care ne-am bucurat alaturi de prietenii nostri si zilele calde de vara petrecute alaturi de cele mai dragi piese ale copilariei noastre : jucariile preferate!
Cu siguranta cu totii ne aducem aminte de jucariile care ne-au incantat orele de liniste petrecute la caldura, zilele calduroase in care am ales sa stam alaturi de cei mai buni prieteni sau prieteniile pe care le-am legat impartind o masinuta rosie, o papusa sau o carticica speciala pentru noi.

Este deja un fapt dovedit ca prietenia din copilarie este puternic ancorata in memorie. Aceaste tipuri de relatie reprezinta o importanta sursa de imbogatire sufleteasca. Amintirile din perioada copilariei le provoaca celor doi prieteni emotii intense, care raman alaturi de noi pentru toata viata si care ne definesc mai tarziu. Demonstrat din nou si din nou ca prieteniile din copilarie ne afecteaza dezvoltarea emotionala, acest fapt trebuie sa fie luat in considerare din punct de vedere atat psihologic, cat si practi. Sentimentele, emotiile, trairile interioare sunt deseori lasate deoparte in relatiile stabilite la varste adulte, pe cand principalul liant al prieteniilor care prind radacini in copilarie este afectivitatea.
Pe baza cui se leaga insa aceste tipuri de prietenii? Este foarte simplu de inteles de ce o prietenie este mai usor de legat in copilarie: cei mici pot efectiv sa mearga la locul de joaca, sa isi aranjeze frumos toate jucariile si sa inceapa o conversatie despre o jucarie, o figurina si asa mai departe. Jucariile reprezinta deci un mod perfect de a ii bucura pe cei mici, insa si de a ii ajuta sa isi creeze noi legaturi, sa pregateasca terenul marilor prietenii din viata lor adulta sau sa isi dezvolte latura afectiva si emotionala.

Latura ludica a copilariei noastre si a propriilor nostri copii trebuie sa fie insa luata cat se poate de serios de catre adultii din jur. De ce ? Din mai multe motive, fiecare avand repercursiuni mai tarziu in viata :

– in copilarie se dezvolta afectiunea noastra fata de jucarii si invatam sa avem grija de lucrurile noastre si sa tratatam ursuletul nostru preferat ca pe cel mai bun prieten
– copiii tind sa fie mult mai atasati de jucariile pe care le impart cu prietenii lor apropiati, legand astfel prietenii de-o viata
– jucariile din copilaria noastra ne raman intiparite in memorie si tindem sa atasam fiecareia dintre acestea un anumit sentiment, un moment al vietii sau o amintire preferata.

Jucariile din ziua de astazi sunt din ce in ce mai diversificate, depasind imaginatia noastra si ajutandu-i pe cei mici sa isi dezvolte creativitatea, cu ajutorul jucariilor de plus interactive ce scot tot felul de sunete, a papusilor interactive ce ii transporta pe acestia pe meleaguri magice sau a jucariilor interactive de tot felul care le pot ocupa ore in sir sau care ii pot ajuta sa se distreze alaturi de prietenii lor.
De retinut este insa faptul ca in ziua de astazi exista si jucarii menite sa dezvolte manualitatea si creativitatea celor mici, precum jucariile LEGO Duplo, jucariile LEGO Minecraft sau jucariile LEGO Star Wars– care combina utilul cu placutul in cele mai originale maniere.
De asemenea, exista figurinele Schleich sau figurinele cu dinozauri pentru cei care doresc sa isi creeze propriile lumi si scenarii – toate menite sa le dezvolte celor mici laturile personalitatii lor, sa le starneasca curiozitatea si sa ii faca sa descopere dimensiuni noi ale jocului in sine.
Asadar, de ce sa nu ii bucuram pe cei mici cu niste jucarii de exceptie – totul de la iaujucarii.ro !