Articole Blog

Rolul jucariilor in viata noastra

learningresourcesjocderoltrusamiculuimedic217728

Fiecare element care este prezent in viata noastra are rolul sau foarte bine stabilit, fie ca ne dam sau nu seama de acest lucru. Fie ca discutam de alegerea unei masini noi care sa se incadreze in estetica noastra si care sa ne faca sa ne simtim mai bine cand o conducem, fie ca ne gandim la modul in care alegem sa ne amenajam curtea sau la hainele pe care le purtam zi de zi, toate au un rol. Cartile citite, filmele vizionate alaturi de cei dragi sia sa mai departe, toate au un scop, fie ca este el unul de a ne relaxa sau unul educational, scop care trebuie insa luat in considerare si peste care nu putem trece cu usurinta.

Insa ce ne ocupa viata si imaginatia atunci cand suntem copii ? Sau mai bine spus : cum le ocupam timpul celor mici cand noi la randul nostru devenim parinti ?
Raspunsul este unul simplu : cu sprijinul jucariilor pe care le facem cadou celor mici si cu care acestia se joaca in fiecare zi. Jucariile nu au numai rolul de a ii distra pe cei mici, ele sunt menite si trebuie folosite cu mare atentie si in educatia copiilor, deoarece micul ursulet cu care cel mic se joaca acum va deveni mai tarziu un prieten alaturi de care acesta isi va petrece multe ore pe zi.

Cand discutam despre jucarii interactivejucarii educationale sau jocuri de rol, este important sa ne dam seama ce rol important au acestea in cazul copiilor cu nevoi speciale. Copiii cu nevoi speciale, precum cei du dizabilitati sau care au dificultati de integrare intr-o comunitate, se vor baza mult mai mult pe jucariilr lor decat pe alti copii, deoarece o jucarie poate parea mai intelegatoare decat un alt copil si ii poate ajuta pe acestia sa se joace dupa propriile reguli.

Jucariile interactive sunt create special pentru a ii invata pe cei mici sa reactioneze la mediul inconjurator fara a se panica, jucariile educationale sunt menite sa ii invete pe acestia sa deosebeasca sunete, culori si forme, deci nu trebuie sa ii privam pe cei mici de placerea de a se juca cu astfel de jucarii.
Noi cei de la iaujucarii.ro ca asiguram ca dumneavoastra si copilul dumneavoastra veti beneficia de cele mai bune si calitative jucarii, deci accesati website-ul nostru chiar astazi si achizitionati jucariile perfecte pentru copilul dumneavoastra !